Ångugnar
Tillsätt ånga till din matlagning
Det är en enkel idé som professionella kockar har använt i decennier: Tillsätt bara ånga för det normala sättet du lagar mat. Genom att tillsätta ånga till värmen på din ugn, kan du hålla maten fuktig och förhindra maten från att torka ut. Du kan laga mat snabbare också. Värmen överförs snabbare till maten, penetrerar på djupet, snabbt och jämnt.
Sous-vide
- En metod av matlagning med vakuumförpackade påsar på låga temperaturer.
- Smakerna försluts i påsen. Näringsämnen och vitaminer bevaras under hela tillagningen.
Hög ånga (80%)
- Lämplig för stuvning.
Fullånga (100%)
- Får ångning av grönsaker.
Medium ånga (50%)*
- För mild krispning.
Steamify®, din ångassistent
Med funktionen Steamify® är det lika lätt att laga festliga måltider som med en konventionell konvektionsugn. Dra fingret över pekskärmen för att välja tillagningsmetod – så sköter ugnen resten. Det enda den inte gör är att lägga upp maten på faten. Vår unika Steamify® funktion är tillgänglig på utvalda 800 SteamBoost och 900 SteamPro ugnar.
Hitta din ångugn från Electrolux
I våra kataloger hittar du många praktiska lösningar för köket